Mineralen en Voeding

 Schussler celzouten analyse en therapie

In je lichaam kan een tekort aan mineralen ontstaan doordat de mineraalhuishouding uit balans is. Dit zorgt ervoor dat de juiste zouten niet voldoende opgenomen worden in het lichaam. Hierdoor ontstaat er een verstoorde celstofwisseling. De verstoring in de mineralenhuishouding heeft uiteindelijk gevolgen voor de kwaliteit, structuur en het functioneren van de verschillende weefsel- en orgaanstructuren.

Voor de juiste opbouw van je lichaamsweefsels is dus een juiste hoeveelheid mineralen nodig. De Duitse arts en homeopaat Dr. Schüßler ontdekte dat de meeste lichamelijke aandoeningen op een tekort aan mineraalzouten terug te voeren waren. En wel op een heel specifiek tekort: een tekort binnen in de cel. Dit heeft tot gevolg dat je chronische of regelmatig terugkerende klachten krijgt. De 27 Schüßler celzouten bevatten natuurlijke mineralen en kunnen mineralen tekorten in het lichaam aanvullen. Ze bestrijden niet alleen het symptoom van een klacht, maar ze helpen de stofwisseling optimaal te functioneren en zo het lichaam tot in de cellen te herstellen.

Aan de hand van een vragenformulier en een gezichtsanalyse wordt jouw mineralenhuishouding in beeld gebracht. Samen met je klachtenbeeld geeft dit inzicht in de werking en balans van jouw mineralenhuishouding.

De Schussler celzouten analyse is te boeken voor: 
- 60 minuten € 50 (exclusief celzouten)

Ook te combineren met alle andere behandelingen, vraag naar de mogelijkheden.

Een behandeling bij Balance of Life wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door veel zorgverzekeraars. Klik hier voor meer informatie.

Voedingsadvies

Hoe vaak sta je er bij stil dat je met je voeding invloed kunt uitoefenen op je gezondheid en hoe je je voelt? Wanneer je gezond eet voel je je fitter en is het gemakkelijker je gewicht op peil te houden. Met behulp van gesprekken leer je hoe je met de juiste, (natuurlijke) voeding je gezondheid kunt verbeteren. Je krijgt advies en begeleiding over mineralen, voedings- en leefstijladvies. 

Als er sprake is van een ziektebeeld en/of klacht(en), bekijken we of dit voedingsgerelateerd is en welke behandeling daarvoor geschikt is. Uiteraard wordt er rekening gehouden met jouw wensen en gewoonten. Ook staan we stil bij je motivatie en hoe je je doelen kunt bereiken en deze op de lange termijn kunt vast houden.

Voedingsadvies is te boeken voor:
- 30 minuten € 27,50
- 60 minuten € 50

Ook te combineren met alle andere behandelingen, vraag naar de mogelijkheden. 

Een behandeling bij Balance of Life wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door veel zorgverzekeraars. Klik hier voor meer informatie.
Share by: