Balance of Life is aangesloten bij de beroepsorganisatie BATC (binnenkort ook bij beroepsorganisatie VBAG). Een beroepsorganisatie waarborgt de bekwaamheid en betrouwbaarheid van een zorgverlener binnen de natuurlijke gezondheidszorg. BATC zorgverleners voldoen aan strenge kwaliteitscriteria en worden jaarlijks getoetst. BATC verlangt van haar leden dat zij breed geschoold zijn op hbo niveau, inclusief medische basiskennis (CPION/Plato). Ook moeten zij minimaal vijf verschillende werkvormen hanteren en werken vanuit vijf natuurgerichte principes. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking: een principe kan niet functioneren als de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

Werken vanuit vijf natuurgerichte principes

  • Energie is de basis van het leven. Zonder energie heeft het lichaam niet de kracht om zichzelf te helen.
  • Wanneer het zenuwstelsel onvoldoende informatie kan doorgeven naar de lichaamscellen en de rest van het lichaam, kan er een storing ontstaan in de prikkeloverdracht. Dit kan leiden tot blokkades in het lichaam.
  • Verkeerde voeding, luchtverontreiniging en emoties kunnen het lichaam toxisch overbelasten en herstel vertragen.
  • Drainage vermindert deze belastingen.
  • Ons energieniveau wordt bepaald door waar we ons mee voeden. Zowel lichamelijk als geestelijk. Onjuiste voeding kan leiden tot ziekte. Gedachtepatronen kunnen het helingsproces beïnvloeden. Het bewust worden van gevoelens, deze herkennen, erkennen en er expressie aan geven en loslaten, biedt de keuzemogelijkheid om overtuigingen aan te passen.

Contact

 

Foto's