Bedrijfsstoelmassage

Bedrijfsstoelmassage
Energieke werknemers en tips voor een goede houding!

Deze vorm van massage is zeer geschikt voor op de werkplek. Door drukpunten in de nek, schouders, rug, armen en handen te stimuleren zullen klachten door stress en RSI sterk verminderen. Tijdens de massage worden tips gegeven voor een betere zithouding en eenvoudige oefeningen om de spieren te ontspannen en verkramping te voorkomen. Na afloop kan de medewerker weer ontspannen en energiek aan het werk. De medewerker blijft tijdens de massage aangekleed.

Betrokkenheid 
Een regelmatige stoelmassage geeft de medewerker het gevoel dat de werkgever de gezondheid van zijn werknemer belangrijk vindt. Dit versterkt de betrokkenheid bij het werk en leidt tot verhoging van de productie van de werknemer met als resultaat een vermindering van het ziekteverzuim. 

Tarief en boeken
De bedrijfsstoelmassage is te boeken bij minimaal drie personen per uur. Per persoon duurt de massage 15-20 minuten. 
€ 65 per uur (3 medewerkers), inclusief reistijd en reiskosten in de regio Amersfoort en exclusief eventuele parkeerkosten. 
Bij een langdurig contract geldt een aantrekkelijk tarief op maat.

Fiscale voordelen stoelmassage 
Werkkostenregeling belastingdienst  
Met ingang van 1 januari 2015 is de werkkostenregeling verplicht. In de nieuwe regeling mag u als werkgever uw personeel tot een maximum 1,2% van het totaal fiscale loon (vrije ruimte) laten profiteren van vergoedingen en verstrekkingen. Een stoelmassage wordt in de werkkostenregeling gezien als arbovoorzieningen. Deze voorzieningen behoren tot de nihil waardering en gaan niet ten koste van het forfait 1,2%. Stoelmassages kunnen op grond hiervan onbeperkt worden verstrekt aan de werknemers.

De werkgever kan het totale factuurbedrag als bedrijfskosten opvoeren en de in rekening gebrachte btw in mindering brengen op de omzetbelasting. 
Voorwaarden voor aftrek zijn: 
• De werkgever heeft de stoelmassage in een ARBO-plan staan, ter preventie van ziekteverzuim. 
• De massages moeten onder werktijd worden gegeven. 
• De werknemer betaalt geen eigen bijdrage. 
• Er is geen sprake van een aanmerkelijke privé besparing voor de werknemer. 
Voor bedrijven die in 2014 al gebruik maakten van stoelmassage verandert er eigenlijk niets. 

Kosten van de stoelmassage voor rekening medewerker 
Als werkgever kunt u medewerkers de mogelijkheid bieden om op eigen kosten deel te nemen. De ruimte wordt dan door uw organisatie ter beschikking gesteld. De kosten kunnen door de medewerker rechtstreeks aan de masseur worden voldaan. Er bestaat de mogelijkheid om de kosten van de stoelmassage vergoed te krijgen door de zorgverzekeraar als de werknemer een aanvullende verzekering heeft voor natuurgeneeskunde, meer informatie zie zorgwijzer

Ook kan aan werknemers de mogelijkheid worden geboden om met bruto loon, via de loonadministratie van uw organisatie, stoelmassages aan te schaffen. Dan kunnen deze voor de medewerker aanzienlijk lager uitvallen (informeer bij de belastingdienst voor de regels).
Balance of Life aangesloten bij Beroepsvereniging voor stoelmasseurs
Share by: